• Share
  • Print
  • Print

Der skal fokus på kostvaner i omsorgsarbejdet

Ifølge Statens Institut for Folkesundhed er befolkningens kostvaner på flere områder blevet sundere. Men mange spiser stadig for meget fedt, især mættet fedt, for lidt frugt og grønt og for få kostfibre. Samtidig indeholder børns kost for meget sukker og de voksnes for meget alkohol i forhold til anbefalingerne for en sund kost.

Personalet i daginstitutioner, ældreplejen og det sociale område har en vigtig rolle i dialogen og vejledningen omkring kost m.m. EPOS har en række relevante uddannelser inden for området, der er målrettet pædagogmedhjælpere, social- og sundhedsassistenter og -hjælpere m.m.:

Forebyggelse og sundhedsfremme

Kostplanlægning i forhold til småbørn

Måltidet i pædagogisk arbejde

Samarbejde med ældre om sunde kostvaner

Borgere med alkoholproblemer


Se også:

Statistik om kostvaner fra Statens Institut for Folkesundhed