• Share
  • Print
  • Print

Værtskab og sociale rammer for ældres måltider – nyt uddannelsestilbud

Mange ældre er småtspisende og underernærede, hvilket har betydning for deres funktionsniveau og livskvalitet. Rammerne for ældres måltid har stor betydning for, om de har lyst til at spise den mad, de har behov for. Derfor er der behov for, at medarbejderne kan påtage sig en værtsfunktion og skabe gode sociale rammer for ældres måltider for at forebygge funktionstab og fremme sundhed og livskvalitet.

EPOS har udviklet en ny uddannelse på 1 dag: "42935 Værtskab og sociale rammer for ældres måltider".

Uddannelsens temaer er bl.a.:

  • Organisering af "det gode måltid" – fysiske og sociale rammer
  • Ældre der spiser alene, og ældre der spiser sammen med andre
  • Inddragelse af den ældre borger i hverdagsaktiviteter omkring måltidet
  • Rollen som vært for måltidet – et pædagogisk redskab.

Uddannelsens målgruppe er social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, plejehjemsassistenter, hjemmehjælpere, sygehjælpere m.fl, der arbejder i f.eks. hjemmeplejen, leve-bo-miljøer og på plejecentre. Det anbefales, at deltagerne har gennemført – eller har kvalifikationer svarende til – AMU-uddannelsen "Samarbejde med ældre om gode kostvaner".

Uddannelsen indgår i Servicestyrelsens projekt "God mad – Godt liv" og kan kombineres med følgende andre AMU-uddannelser:

Find uddannelsesbeskrivelse mm. og se, hvor uddannelsen udbydes.